Tuesday, October 3, 2023
HomeManchester CityDEN STØRSTE DANSKE SPORTSSTJERNE NOGENSINDE? – BadmintonBladet

DEN STØRSTE DANSKE SPORTSSTJERNE NOGENSINDE? – BadmintonBladet


Loading

Af Henrik Busborg

“Forestil dig, at Caroline Wozniacki havde vundet alle hearth Grand Slam-turneringer – Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open.

Forestil dig, at Jonas Vingegaard vandt både Tour de France, Vuelta a España og Giro d’Italia. Vildt, ikke?

I dag har Viktor Axelsen fuldendt en vanvittig bedrift.

Med sejren i China Open har han nu vundet de hearth største badmintonturneringer i verden – All England (2020 + 2022), Indonesia Open (2021, 2022 og 2023), Malaysia Open (2022 + 2023) og China Open (2023). Læg dertil to verdensmesterskaber (2017 og 2022), et OL-guld (2021), et VM for maintain – Thomas Cup (2016), en stribe guldmedaljer ved EM, samt hearth sejre ved sæsonfinalerne (2016, 2017, 2021 og 2022).

Nå ja, og så lige et VM for ungdomsspillere, tre guldmedaljer ved ungdoms-EM plus utallige sejre i retailer turneringer i Japan, Spanien, Schweiz, Indien og Danmark.

Badminton har på verdensplan 220 millioner udøvende spillere – kun overgået af fodbold. I befolkningsrige lande som Kina, Indien, Indonesien og Malaysia kigges der med lige dele beundring og misundelse på lille

Danmarks evne til at producere verdensstjerner i badminton. Senest, Viktor Axelsen, den – vel nok – største danske sportsstjerne nogensinde.

I Danmark er vi forvænte med sejre i fjerbold.

Så meget, at vi nogle gange glemmer, hvor kæmpe en bedrift det er, når vores spillere byder nationer med astronomiske budgetter op til dans.

Jeg letter på kasketten for Viktor Axelsen og hans bedrifter i håb om, at vi husker på, hvor imponerende dette i bund og grund er!”

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments